Снимка БулфотоКоварно време се очаква в България във вторник. През нощта и утре

...
Снимка БулфотоКоварно време се очаква в България във вторник. През нощта и утре
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за гръмотевични бури в почти цяла България за вторник

Снимка Булфото

Коварно време се очаква в България във вторник. През нощта и на следващия ден преди обяд над северозападните региони, а по-късно денем и над останалата част от Северна и Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Има условия за местни обилни извалявания и градушки. В югоизточната част от страната през нощта ще е най-вече ясно, на следващия ден ще се задържи най-вече слънчево и горещо. През деня вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, най-късно в източните региони. Максималните температури ще са от 26° в крайните северозападни региони до 34° на югоизток.

Над планините сутринта ще е най-вече слънчево. По-късно денем над масивите от Югозападна България и Стара планина ще се развива купеста и купето-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Максималната температура на 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 14°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Над северните региони към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, само че единствено на обособени места кратковременно ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър с южна съставния елемент, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала, написа plovdiv24.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР